torstai 23. heinäkuuta 2009

Mustaa pitsiä Rauman yössä


Pitsiviikko huipentuu tänään perjantaina perinteiseen Mustan Pitsin Yöhön, minne tavan mukaan täytyy lähteä, vaikka pahaiset säätiedotukset (mukamas) lupailevat sadetta koko päiväksi.

Rauma on pitsikaupunki, ja nuorempana minulla oli tapana pukeutua Mustan Pitsin Yöhön asiaan kuuluvalla tavalla, eli mustaan pitsiin saappaanirkoist minihamet myöde. Nykyään en jaksa oikein enää panostaa siihen, ellen sitten sen verran, että alusvaatteet edustaisivat perinteikästä väri- ja pitsiteemaa.

Nykyäänkun tuo ilta on mennyt enemminkin siihen, että saa hyvän syyn lähteä kävelemään kävelykaduksi muutetussa Vanhassa Raumassa, humaltumaan, tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja, humaltumaan lisää, kuuntelemaan musaakkia, katselemaan rihkamakoruja, humaltumaan vielä vähän, välttelemään koko illan keski-ikäisiä örvellysjuoppoja ja teinien oksennuslammikoita, ja lopulta yrittää itsekin selviytyä ehjin nahoin kotiin nukkumaan.

Jotkut vanhat ihmiset jaksavat vielä harvoina juhlijoina panostaa illan asuun, ja lupaankin napata kuvan, jos sellaisen näen.

Yöllä Bar Hovissa Jamitetaan.
Juliste oli mielestäni sen verran tyylikäs, että ajattelin pistää sen tännekin näytille.

Mutta huomenna palaillaan taas asiaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

miljoona unelmaa